Informatie over de producteigenschappen van zonweringsdoek

 

Een essentieel onderdeel van knikarmschermen, uitvalschermen of verandazonwering is het zonweringsdoek. Om mogelijke teleurstellingen te voorkomen, willen we je graag attent maken op mogelijke onregelmatigheden die je kunt tegenkomen op zonweringsdoeken. Op deze manier kun je realistische verwachtingen hebben van je zonweringsproduct en achteraf niet voor verrassingen komen te staan. Mocht je na het lezen van de eigenschappen van het doek nog aanvullende vragen hebben, staan wij graag klaar om je hierover te informeren.

 

Wafelvorming of rimpelvorming
Het is mogelijk dat alle technische weefsels wafelvorming vertonen in het midden van een doekbaan. Deze wafels kunnen vooral zichtbaar zijn bij tegenlicht, vanwege het verschil in lichtinval.

 

Wafelvorming
Naast de stiknaden, die ontstaan door het onvermijdelijke spanningsverschil bij het oprollen als gevolg van verschillende wikkeldiktes bij dubbele lagen doek.

 

Knikstrepen
Tijdens het productieproces kunnen er onvermijdelijke plooien ontstaan, wat kan resulteren in donkere strepen die vooral zichtbaar zijn bij lichtere kleuren en tegenlicht.

 

Belangrijk om te weten is dat deze onvolkomenheden geen invloed hebben op de kwaliteit en functionaliteit van het doek. We staan altijd klaar om eventuele verdere vragen te beantwoorden en je volledig te informeren.

 

Meer over zonwering en knikarmschermen