FAQ - Meest gestelde vragen

 

Ontdek snel antwoorden op veelgestelde vragen over zonwering op deze pagina. Van gebruik tot onderhoud en praktische tips voor het kiezen van de juiste zonwering. 

 

Zonneschermen en rolluiken

Welke zonwering houdt de meeste warmte tegen?

Rolluiken zijn de meest ultieme warmte werende zonweringen. Op warme dagen of tijdens een hittegolf wordt zonlicht volledig buitengesloten. Bovendien hebben de lamellen een isolerende functie en werken ze tegelijkertijd warmtewerend. Lees meer over rolluiken

Met een zonnescherm daalt de temperatuur met hoeveel graden?

Bij zonneschijn op je ramen wordt het snel warm binnen. Met een knikarmscherm of ritsscreen creëer je een temperatuurverschil van vijf tot zeven graden, wat het comfort aanzienlijk verbetert.

Waarom zie je veel oranje zonneschermen?

Vroeger was de keuze in zonweringsdoeken niet enorm. Het was heel simpel, je had de keuze uit vier kleuren, in combinatie met een aluminium kleurig frame: geel, blauw, groen en oranje.  De kleur oranje had bij de meeste mensen de voorkeur, deze kleur verlicht de binnenruimte het gezelligst. Oranje zonneschermen komen nog veel voor bij scholen en flatgebouwen.

Kan zonweringsdoek tegen regen?

Screen- en zonweringsdoek kan prima tegen regen. Maar zorg ervoor dat deze droog is wanneer het doek wordt opgerolt. Mocht het toch noodzakelijk zijn om het zonnescherm nat in te draaien, laat dan op het moment dat het weer droog is het zonnescherm volledig uit om te drogen. Dit voorkomt uitzakking en weerplekken in het zonweringsdoek. 

Hoe hou ik het doek van mijn zonnescherm schoon?

Zonweringsdoek kun je beste met een borsteltje schoonhouden. Wil je aan de gang met schoonmaakmiddelen, neem dan bij voorkeur groene zeep. Overige middelen maken vlekken vaker groter dan dat ze verdwijnen, omdat je juist de coatinglaag van doek af poetst. Verse vogelpoep kun je het beste verwijderen door het af te spoelen met water.

Wees altijd voorzichtig met schoonmaken en gebruik nooit een hogedruk reiniger. Daarmee beschadig je het stiksel van het zonnescherm doek.

Ben je niet meer tevreden over je zonnescherm dan zou je kunnen overwegen om het zonweringsdoek te laten vervangen

Waarmee kan ik het frame van mijn zonnescherm schoonmaken?

Elk zonnescherm is voorzien van een laag coating om het aluminium materiaal te beschermen. Je kunt dan ook het beste hiervoor een autowas gebruiken.

Staat je antwoord er niet tussen? Wellicht vindt je hier meer hulp over producten van Somfy, zonneschermen en rolluiken.
Heb je een vraag die niet wordt beantwoord? Neem gerust contact met ons op.